VM i funboard, Polen.


Den 23.juni drog de to undertegnede SIW-surfere mod Polen, forat deltage i dette års verdensmesterskaber i funboard. Vinåede derned på trods af pukkelpisten (vejen) og falskepas frem til byen Leba, hvor stævnet skulle afholdes. Næsteproblem - hvor skulle vi bo? På forhånd havde vi bestilten hytte på en campingplads, men da vi fik tilbagesendten bekræftigelse på Polska fattede vi minus. Her vrimlededog med campingpladser, men de havde skjult indgangene godt, såvi kørte frem og tilbage på det samme stykke veji mindst en halv time. Da vi endelig fandt den rigtige campingplads,og efter megen debatteren på sprog ingen af os kunne forstå,fik vi nøglerne til en lille hytte (skur). Her mødtevi hovedparten af de andre danskere, som heldigvis havde valgtden samme campingplads.

Vi fik hurtigt losset vores ting ind i hytten, så vi kunnefølges med de andre ned til stranden, for at checke ind.Virullede traileren ned mod stranden,hvor vi det sidste stykke vej,skulle have traileren på slæb af en firehjulstrækker,da almindelige biler ikke kunne klare mosten i sandet.

Her fik vi vores første udstyrschok, da verdensmester ThomasLarsen lige skulle have 5-6 brædder med på vores trailer,det var der sådan set ikke noget specielt ved, men da detviste sig at være fabriksnye, ikke en gang pakket ud afplastikken endnu, og kun skulle bruges til dette stævne,blev vi lidt chokerede.

Efter dette chok, begav vi os ned mod den danske lejr ved en perfektsandstrand og 30 grader i skyggen. Det var nærmest for perfekt.Overalt omkring os så vi kendte surfere rigge store bunkeraf rigge og brædder til - det skal lige siges at en stordel af dette udstyr var specialdesignet og ikke engang muligtat købe i butikkerne. Vi troede naturligvis på atvinden snart ville blæse op og derfor riggede vi straksnogle sejl til, men ikke under 6,8m2.

Vinden kom dog ikke, men vi ventede spændt på at startflagetville blive vist, men det skete ikke - vinden var ikke kraftignok.

De næste par dage var vejret heller ikke så godt,men endelig blev der meldt vind op til 5 m/s og en stor firkantetbane blev hurtigt udlagt. Vi trimmede de sidste centimetre påde store sejl og begav os ud mod baneområdet. Det var eetstort kaos med over 150 surfere og nedtællingen begyndte.Pludselig lød der et ordentligt brag og de hejste et flag,som betød, at vi skulle søge mod land pga for lidtvind, men det var ikke så let, da det efterhåndenvar så vindstille, at vi blev transporteret i land af motobåde.

Dette oplevede vi flere gange, men inden den første sejladsvar i kassen blev de nød til at sende os afsted, hvis derbare ville være en lille chance for en smule vind. Selvfølgeligblev vi fortsat ved med at vente på vinden, da de hele tidenblev ved med at love lidt - dog var der tale om termiske vindeog ca. 100 km fra surfområdet var de lokale surfere heltned i sejl på 6m2, men der kom fortsat intet her og vi ventedeog ventede og ventede.... I denne ventetid blev der arrangeretadskillige alternative aktiviteter, som f.eks. wakeboarding, beachvolleyog fodboldturneringer. Dette var de selvfølgelig ogsånød til, da vi ikke kunne forlade stranden i tilfældeaf lidt vind.

Vinden kom dog aldrig, men der blev arrangeret et par fun-sejladsermed vindstyrker på ca 3-4m/s, dog mest til ære forTV, men det gik faktisk udmærket for os begge.

Til sidst kan det nævnes, at hvis nogen går og tænkerpå en billig surfferie kan dette sted bestemt anbefales,og selvom vi var uheldige med vinden, kunne vi nemt finde påat sætte kursen mod Polen en anden gang for at opleve dettesurfparadis, når det rigtig blæser.

Vi vil afrunde med at sige tusinde tak for det yderst gavmildetilskud, som klubben ydede til vores rejse.God vind


D-45 Kim Andersen

D-128 Philip Hørmann


Retur