Ejsing turen & Opasia Cup d. 12/9-98.

Der var ikke så mange tilmeldte til denne tur som der normalt har været på de seneste ture. Om det skyldes, at vi har haft for mange ture, eller folk bare skulle noget andet denne weekend, skal jeg lade være usagt. (måske den danske sommer).

Men i hvert fald var tilslutningen så dårlig , at vi afbestilte de 2 hytter, vi ellers allerede bestilte kort efter at dette års kalender var fastlagt.

Nå men vi mødtes ved kontaineren lørdag nat kl. 7:45 (i hvert fald de første). Det var kun Kim der skulle have klubudstyr med. Det blev læsset på Sørens trailer (tak for lån). Og vi var klar til afgang dengang de sidste ankom (Christian og Poul). Herefter gik turen i samlet flok mod Eising.

Da vi ankom var der egentlig rimelig god vind, så vi riggede rimelig hurtigt til og de første var hurtigt på vandet. De sejlede vældig rundt, og en syntes endda han havde for stort sejl på (ka' man få det på en Equipe???), Nå men Henrik riggede i hvert fald ned fra sin 8,4 m2 til 6,9. Det kom han nu senere til at fortryde.

Nå, men de der skulle starte med i Opasia Cup afdelingen blev meldt til. Det var Allan, Henrik, Søren og undertegnede. Da vi nu havde meldt os til mente vinden åbenbart at den havde gjort nok for den dag, hvorpå den stille og roligt lagde sig. Og det blev mere og mere stille. Den 3. og sidste sejlads blev til den store pumpekonkurrence (øv, øv, øv).

De placeringer vi fik i de enkelte sejladser syntes vi var stort som de plejede at være (i den tungere halvdel, dog SIW folkene stort set lå lige efter hinanden). Så vi satsede på lodtrækningspræmierne.

Da vi havde pakket sammen og gik til præmieuddeling var vi nu ikke længere så sikre på at vi ville få noget med hjem, da gavebordet ikke så nært så forrygende ud som når vi selv afholder kapsejladser. Det var derfor med stor overraskelse at mit navn blev nævn som nummer 3 i Formula 42 klassen. Men det viste sig senere at en del havde deltaget i Mistral One design klassen.

Senere da vi så resultatlisten fandt vi ud af, at SIW faktisk vandt holdkonkurrencen, hvis der bare havde været en. Det var efter følgende placeringer Keld (3) Henrik (4) Søren (5) og Allan (8). Det var da meget godt. Især når man tænker på at Allan ikke gennemførte en eneste sejlads, på grund af den svage vind. Søren gennemførte heller ikke den sidste sejlads.

Herudover fik både Henrik og Søren sågar også en lodtrækningspræmie. Så alt i alt en udbytterig dag.

Til sidst skal det dog nævnes at de gode resultater (hvis det skulle være undgået nogens opmærksomhed) ene og alene skyldtes at der ikke var nær så mange deltagere som sædvanligt. Det kan skyldes at der i Klitmøller var et eller andet "ubetydeligt internationalt" arrangement (WM i Wave), der måske trak mere i nogle.

Nå men alt i alt en klubtur der ligner mange andre - godt vejr men ingen vind. Alle nåede dog ud at sejle, også de der ikke skulle sejle kapsejlads , eller var der en enkelt der ikke nåede det (Leif)? Men disse mennesker var jo i den heldige situation at de kunne pakke sammen, allerede da vinden blev svag. Vi andre var jo først færdige da vinden var gået i minus.

Til slut vil jeg håbe at den manglende tilslutning til denne tur skyldes at folk hellere vil med til Lundø i weekenden den 26-27 september.

Keld


Retur