Fur Rundt.

Tur til Fur 1998. En lørdag i begyndelsen af august var vi 7 medlemmer af SIW, som drog afsted for at deltage i den årlige Fur rundt kapsejlads.

Vejret var ikke just på vores side og det regnede mere end vi efterhånden havde vænnet os til denne sommer.

Vi havde telt med, for det var meningen at vi ville overnatte og sejle lidt om søndagen. Deltagerne var Maria, Charlotte, Brian, Søren, John, Mads og jeg (Henrik).

Det var egentlig en rigelig repræsentation, men det skulle senere vise sig, at ikke alle havde tænkt sig at deltage i sejladsen.

På vej med færgen de 50m til Fur så vi ud over fladt vand, regnvejr og svag vind. Vi talte om, at i forhold til Venø rundt, så det ud til at blive en længere tur. Da vi ankom til klubhuset på Fur var der et helt godt fremmøde. De sædvanlige favoritter var kørt i stilling og der var deltagere fra Jylland og Fyn.

Vi riggede til i regnen, mens vi endnu ikke havde besluttet os til at deltage. Søren valgte at stå af da han fandt ud af, at vi skulle sejle mod uret rundt, John syntes det regnede for meget, Brian ville hellere hygge sig ved at sejle lidt rundt med Maria og Charlotte, så det endte med at kun Mads og jeg blev tilmeldt.

Under skippermødet sagde Torben Kornum, at der var en del tang derude, og da jeg for nyligt har købt hans bog om windsurfing vidste jeg, at han ved hvad han snakker om, så jeg satte tangfinnen på, og det skulle jeg komme til at bande en del over senere på dagen.

Vi fik bakset os ud til starten. Der var vel omkring 35 til start. Vi startede i regnvejr i jævn modvind. Der var god fart over feltet på den første halvdel af turen. Mads lå i midtergruppen, mens jeg lå i sidste gruppe.

Der var en lang læns på nordsiden af øen hvor vinden blev svagere og på det sidste opkryds døde den helt. På det tidspunkt var de fleste deltagere kommet i mål. Os der ikke nåede med hjem måtte trække hjem langs stranden de sidste par km, hvor det var godt at se at de andre fra SIW ikke var kørt hjem endnu.

Alt taget i betragtning var det en flot tur, men der er lidt langt når vinden lægger sig.

Vinder blev Torben Kornum foran Kai Hoffman. Mads blev nr. 14 og jeg blev vist nok nr. 28.

Henrik.


Retur