Langdistancesejlads i Søhøjlandet.

Høj sol og forår når det er bedst - og vind er der da også en lille smule af. Men det skal nok blæse lidt op inden vi kommer afsted. Ikke just stort fremmøde - 4 surfere og en frisk chauffør, der gerne vil køre os til Ry.(Tak for det, Brian) Alt udstyr over på min trailer og så derud af. Hvis man skal tro meteorologerne (og hvem gør nogensinde det) kommer der op til frisk vind, så mon ikke godt man kan vove at rigge et slalombrædt til?

Det går fint ud på Birksø - Mads tar føringen og John og Keld kommer efter os. Men få minutter senere sker katastrofen - søen slutter og åen starter. En times mareridt på åen der forbinder Birksø med Julsø.

Hurtigt er longboard-freaksene ude af syne og der står jeg eller rettere ligger og plasker rundt mellem kanoer, rutebåde og midaldrene lystsejlere der smiler overbærende til idioten med sit slalombrædt. Ideen med at krydse op ad åen lader sig ikke gøre - og der blir til en uendelig lang svømme/padletur på jagt efter de tre andre, der grinende sidder og slikker solskin, da jeg endelig kommer ud på den anden side.

Nå nå, bare vent jeg skal nok gennemføre det her vanvid! Aldrig har jeg været så glad for Julsøen. Ja, man kan næsten plane!!!! Med Himmelbjerget i sigte laver Mads og John en “sommerfugl” og vi andre pumper lidt fart i kludene. Vi fandt en “hund” i Mads rygsæk og omsatte den strax til en velfortjent is ved foden af Himmelbjerget. Gåde: Hvor mange toiletbesøg er John oppe på nu?

Vinden fra nordøst blæste os i astadigt tempo hen over Julsø mellem dusinvis af andre søtrafikanter. Det der med “frisk vind” ???? Åh nej, Svejbæk snævringen dukker truende op.

Frisk mod og tro på det! Ja ja, jeg fulgte da fint med de første 8-10 meter, og katastrofe nummer to indtræffer!! John,Mads og Keld glider majestætisk roligt og sikkert igennem snævringen og væk var de. (“Vi følges ad” - stod der på sedlen!!!)

Det er en ubeskrivelig oplevelse endnu engang at ligge der og plaske rundt mellem førnævnte trafikanter, med den ene forskel at man her tillige har tilskuere på land til at komme med perfide kommentarer om at det er forbudt at ... osv. Det tror da fanden...det er jo mildest talt umuligt! Vel vel, oplevelserne i Borresø og Brassø skal jeg skåne jer for, ligesom katastrofe nr tre og fire; blot konstatere at da jeg hen på eftermiddagen når De Små Fisk, sidder der tre omklædte surfere og smågriner lidt af, at nogen kan finde på at vælge et slalombrædt til den slags langdistancesejladser.

Søndag aften sidder/ligger jeg så i sofaen og fabulerer over, om der ikke eet eller andet sted i husholdnings-budgettet står EQUIPE kr.5000,-?

Søren S.


Retur