Klubtur til Skaven Strand.

Klubturen til Skaven var annonceret som 'velegnet til nybegyndere.' Om det var derfor, eller fordi det var varmt og solen skinnede vides ikke, i hvert fald var 18 surfere mødt op, og næsten al klubbens udstyr blev læsset på bilerne. Vejrudsigten meldte svag til jævn vind, og som vi stod her i Silkeborg, var der da heller ikke meget der rørte sig. Trods den svage vind var alle optimistiske og klar på en standtur.

Efter at have kørt lidt forskellige ruter til Skaven, nåede vi frem og så, at der var da lidt vind. Vi riggede klubbens udstyr til, og de der havde noget at vælge imellem rakte ud efter deres største bræt og sejl. Det blev en formiddag hvor der kunne planes i glimt og begynderne gjorde store fremskridt.

Hen over middag blev vinden svagere, og frokosten blev indtaget på stranden. Pludselig hørte vi et knæk henne fra Kelds udstyr som ellers lå uberørt hen, det var masten, -'dårlig handel' lød diagnosen, og sagen skulle vist senere tages op med John Fenger.

Om eftermiddagen kom vinden op på jævn til frisk , og der kunne planes i 2-3 gode timer. Brian blev set på vej hen over vandet på et bræt, men det var nok bare et fatamorgana. Da det blev sidst på eftermiddagen, forsvandt vinden og vi pakkede sammen. Maria, John, Inge, og Anker, tog hjem mens vi var Kim, Phillip, Dorte, Henrik, Brian, Søren, Keld, Frederik, Poul-Erik, Allan, Lene og Henrik som skulle overnatte på campingpladsen. Poul-Erik var kommet afsted med et telt han kunne iføre sig snarere end kravle ind i. Lene og jeg var kommet afsted uden telt, fordi jeg mente det var en hyttetur, det var det ikke, så vi lånte en fløj i Sørens meget store enmandstelt. Der var alt i alt plads nok.

Da vi havde sat teltene op var der noget snak om hvor vi nu skulle indtage vores aftensmad. Dorte og Henrik var klar med frisklavede pølser og engangsgrill. Den var vi nu ikke alle med på. Så ville vi hellere hen på den nærliggende grill eller var det et cafeteria? Det blev dog kraftigt frarådet fra Brians side, om det havde noget at gøre med colibakterier vides ikke præcist. Det lykkedes Brian at slæbe hele flokken med til Bork, selvfølgelig lige på nær Dorte og Henrik som sad og nød pølserne, men han sagde jo også at der kun var 5 km dertil.

Maden på restauranten var god og billig. Keld blev dog ikke mæt, så han købte en liter is til dessert.Tilbage på campingpladsen sad vi og fik et par øller. Faktisk sad vi ganske pænt og hyggesnakkede til hen på natten, så ingen kunne klage over dårlig opførsel (nu var Poul jo heller ikke med...). Til gengæld kom campingfatter og bad os om at tage klubflaget ned 'den slags er vi ikke interesseret i her på stedet.' Vi tog det ned mens vi tænkte at han nok havde kedet sig lidt på sin nattevagt.

Søndag var der absolut ingen vind på campingpladsen. Det var jo sådan set også lige meget bare der var noget nede ved stranden, så vi tog ned med udstyret, men nej, der var så vindstille som der ellers kun er i Silkeborg under Blå Cup. Der kom efterhånden en svag vind, så Lene havde succes med at krydse op mod vinden. Den svage vind betød at efterhånden tog deltagerne hjem, og turen gik i opløsning. Vi var selv nogen af de sidste der pakkede sammen. På vejen hjem, nærmere bestemt henne ved campingpladsen, samlede vi Allan og en defekt Opel op, inden turen gik til Silkeborg med fuld oppakning.

Lene og Henrik


Retur