Ranglistestævne 1 & 2

Første ranglistestævne blev afholdt i Bork havn, stævnet hvor der altid kan blive sejlet med en 4.6m2, Citat Ole Klemmesen.

Stævnets første dag var dog en smule trist, der var ganske enkelt ikke noget vind. Da jeg er den eneste der sejler med i ranglisten fra Silkeborg, måtte jeg jo fedte mig ind ved de flinke surfere fra Fredericia, så jeg fik lov til at overnatte hos dem.

Da jeg ankom til dette første stævne gik det op for mig, at siden jeg havde sejlet mit sidste rangliste stævne, var de andre begyndt at sejle med større sejl og finner til course sejladserne.

Dette fik jeg at mærkepå 2. dagen, hvor der lige var nok vind til 2 sejladser. Jeg kunne overhovedet ikke få mit brædt op at plane i den første sejlads med min 7.3 m2. Heldigvis kom der en smule mere vind i 2. sejlads, så jeg kom rundt om banen - Der er i øvrigt kommet en ny banetype (P-banen) som bliver brugt i år - Dette gjorde det bestemt ikke nemmere for mig. Så med en Course placering som nr 64 var jeg absolut ikke i det bedste humør, da vi var færdige om lørdagen.

Det skulle da heldigvis gå lidt bedre om søndagen, for der begyndte det at blæse op, så der blev gjordt klar til at sejle slalom. Der blev afviklet 2 slalomserier, og jeg fik nogle virkelig gode starter, så jeg kvalificerede mig til finalerne i begge serier. Men jeg må da indrømme at mit 5.8m2 sejl var alt for stort, og at mine arme var blevet meget lange, da vi endelig var færdige.

Min slalom placering rakte samlet til en 7. plads. Så alt i alt kunne jeg være rimelig tilfreds, og så vidste jeg jo, at jeg manglede et par finner og et nyt sejl, så jeg måtte på jagt inden det næste stævne.

Andet stævne blev afviklet i Ejsing, hvor Siw jo i øvrigt har haft mange klubture til. Jeg havde aftalt at jeg kunne komme til at bo sammen med Fredericia surferne i et sommerhus.

Det var absolut ikke den bedste start på et stævne, der var ikke skyggen af vind den første dag, og det var en smule deprimerende. På 2. dagen var der heller ikke for meget vind, men vi blev kaldt til start lidt over middagstid, og med vinden på vindgrænsen fik vi sejlet en sejlads. Jeg fik så chancen for at prøve min 7.8 m2, som jeg jo manglede i Bork, men det var godt nok en kamp bare at komme banen rundt. Den der var lagt ud forekom også urimeligt lang, den var 21 km lang og sejladsen tog os et par timer. Så folk var temmeligt trætte, og der var en del, der var udgået.

Om mandagen så det egentlig ikke meget bedre ud, men over middag kom der rigtig god vind, og banen var blevet en smule mindre, så nu kunne vi rigtig få sejlet. Vi fik startet, men den 1.sejlads blev desværre ikke godkendt, da det viste sig at omkring 30 surfere startede forkert.

2. sejlads blev sat i gang, og det begyndte at blæse op, og jeg fik længere arme, og havde problemer med at styre min 7.8m2 og 44cm finne, men jeg holdt ud og kom igennem. Jeg skyndte mig i land og fik min 7.3m2 og en 39 cm finne på, dette var virkeligt godt. Jeg nåede ud til start og kunne fint klare mig igennem sidste sejlads, hvor kun 40 gennemførte.

Herefter fik vi pakket sammen i en fart, og jeg tog afsked med surferne fra Fredericia, som jeg jo nok ser til næste stævne.

Jeg kan kun håbe på at der en skønne dag var nogle der kunne tænke sig at sejle med i ranglisten, og man kan jo altid starte med at tage ud for at se på et stævne.

Mads Hoffbeck

Retur