Forårets Trend(y)-ferie.

Kr. Himmelfarts ferien var præget af kulde og regn. Trods det var det faktisk en meget vellykket klubtur til et lejet sommerhus i Trend.

Fredag middag var traileren pakket med alt udstyret, og Carsen, Anders og jeg satte kurs mod nordvest med vildt overlæs på en trailer der truede med at vælte flere gange.

Vi kom dog derop i god behold, og efter en meget kold frokost i et endnu uopvarmet, men ellers meget lækkert sommerhus, riggede vi til og nød den (næsten traditionelle) fralandsvind. Og det meste af tiden var det faktisk opholdsvejr.

Det blev til en 3-4 timers surfing med sejlstørrelser på omkring 6-7 m2, hvilket var nok til at plane på lange brædder. Fredag aften dukkede 5-6 stykker mere op, så sommerhuset var ved at blive fyldt op.

Lørdag var det bare regnvejr og koldt. Så vi tog over til Rønbjerg Classic hed det og viste sig bl.a. at være en kapsejlads med både surfere og forskellige jolletyper.

Vi kom lige som "Le Mans"-starten gik til Livø Rundt sejlads. Lidt svag vind sorterede hurtigt slalombrædderne fra, og sigtbarheden var ringe, så det var svært at se ret meget fra land.

Der stod vi så og hundefrøs og oppe i surfcenteret var der ikke ret meget varmere. Tinne forsøgte at udleje rulleskøjter til os, men den gik vi ikke på.

Hjem til sommerhuset og spise frokost. Men så skulle vi også ned og rigge til, og håbe på lidt vind.
Klubfanen blafrede ikke som ønsket, men nogle af os fik da luftet de store sejl og de lange brædder. De fleste valgte dog af stå inde på strandengen og kigge forgæves efter vind.

Som pause-klovn havde Andreas valgt at tage op og vise sin fabriksnye kassevogn frem og fremtryllede en ligeledes fabriksny Mistral Equipe - lige brædtet til en dag som i dag. Men ak - en sådan leveres ikke med mastefod og -forlænger!

Så væk var Andreas, mens alle vi andre - og der kom stadig flere til - pakkede sammen og tog hjem til sommerhuset, hvor Hanne (Johns kone og Mathias' mor) havde sørget for italienske lækkerier til fællesspisning.

Aftenens store clou var SuperYatzy - i timevis viste Phillip os hvordan den terning skal klares. Mens Mads H. egenrådigt sørgede for at styre spillet for os andre.

Søndag var der endelig vind igen (naturligvis stadig fra øst) og der var indtil flere der fik prøvet færdighedern af. Det meddeles, at Mads Løkkegaard er sendt på kursus i rigning af sejl og trimning af brædt, så han fremover er i stand til at krydse tilbage til stranden uden farlige situationer (måske er vi flere der kunne trænge).

Alt i alt en hyggelig og god klubtur, som du kun kan ærgre dig over du ikke kom med på, hvis du ikke var blandt de 15, der kom afsted.

Søren Skovborg.

Retur