Wave-tur Klitmøller.

John og jeg havde besluttet, at nu skulle vi til Klitmøller og ride nogle bølger. Lørdag morgen kl 8.30 kom John (30 min. for sent) og hentede mig, men han blev hurtigt tilgivet, for jeg havde tømmermænd som aldrig før.

Kl 11.00 ankom vi til Hamborg, og der var ingen vind..., men vi lagde os i solen og tog en tiltrængt lur. Så kom Fernando, også han konstaterede at det var småt med vind, men han forudsagde at kl 15 ville der komme vind. Og det gjorde der. Faktisk blæste det ret voldsomt op. For dem der ikke kender Hamborg, kan det siges, at der ligger et kæmpe grundstødt skib, som man uden problemer kan komme meget tæt på, også imod egen vilje.

John og Fernando riggede hurtigt til, mens jeg stod og rystede i bukserne. Fernando var den første på vandet, han hamrede direkte igennem brændingen, og fik det til at se ret nemt ud, jeg blev straks lidt mere tændt på at komme ud i bølgerne.

Så kom John, han ræste ud til den første store bølge der skulle til at knække, fik kolde fødder og lavede et såkaldt chicken-jibe (af engelsk kylling). Han slap godt fra det, og efter at have sundet sig et øjeblik i sikkerheden, tog han ud igen, fik igen kolde fødder, men denne gang gik det ikke så godt. Den enorme bølge ramte John lige i r.... og tog ham med, 20 sek. senere dukkede han op af skummet, mens han klamrede sig til sit udstyr.

På dette tidspunkt havde jeg egentlig bestemt mig for ikke at gå ud. Men John så ud til at kunne lide det, i hvert fald tog han en tur mere i den efterfølgende bølge. Lidt efter kom både ham og Fernando ind og foreslog at vi kørte til Hanstholm, bølgerne skulle være bedre der.

Det gjorde vi, og denne gang riggede vi alle sammen til. De andre gik ud, og jeg stod alene tilbage i brændingen og kiggede, besluttede mig for at sidde og vente lidt, for det var også lidt vildt her. Og der blev jeg så siddende resten af dagen.

Om aftenen lavede John en pasta ret med after-burner.

Søndag morgen blæste det knap så meget, og selv jeg kom på vandet. Det var hammersjovt, og netop som jeg skulle til at øve front-loop, lagde vinden sig. Ærgeligt, for jeg havde garanteret gjort det.

Martin

Retur