Foredragsaften med Danmarks bedste!!

Lucinda Albrecht, Danmarks bedste kvindelige surfer, var taget fra Klitmøller, hvor hun bor, til Silkeborg for at give en masse gode surftips.

Hun opfordrede først og fremmest til at se på ens eget niveau, altså hvor meget tid man bruger på windsurfing, inden man bevæger sig ind i en surfbutik og tømmer lommerne.

Der er ingen grund til dyrt/smart udstyr hvis du er "hobby sejler" (weekendsurfer). Du får meget mere glæde ved, at købe noget standard udstyr. Altså ingen: No nose brædder, ingen slalom sejl med 5-7 cambere, ingen carbon master, ingen carbon bomme o.s.v..

Hun fortalte, også hvordan du kan rigge dit sejl til. Det er vigtigt, at du har den rigtige mast til sejlet, ellers risikerer du mange dårlige timer på vandet, og hvem ønsker det? Med hensyn til justering af nedhal, udhal, strops, trapez snore og finne er man nødt til at prøve sig lidt frem afhængig af vind og vejr. Ved mastefodens placering er der dog en gylden regel, der siger: Lidt vind = frem med mastefoden. Meget vind = tilbage med mastefoden.

De dage hvor du er flyvene, er det vigtigt at få skrevet positionerne/trimningen ned.

Lucinda understregede også, at når man køber sejl, er det vigtigt, at det er en god kvalitet. D.v.s. der skal være dobbelte limninger på syningerne (en slags tapelim på begge sider af syningerne). Hun tilføjede dog, at langt de fleste sejl i dag er af en udemærket kvalitet, idet de laves nogenlunde de samme steder og af de samme materialer.

Til sidst, efter en masse spørgsmål, så vi Lucinda's lysbilledshow (fra forskellige steder på kloden) med god syret musik fra hendes oplevelser i surfsporten's verden.

Til den hyggelige aften fik vi et stykke kage og en vand.

Et foredrag der kunne gøres til en tradition.

Fernando

Retur